Professional Photographer and Multimedia Production

By: NEUR Maya Photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Thursday, 25-Feb-2010 05:41 Email | Share | | Bookmark
Harianty Dato' Rahim & Wan @ Saloma Bistro




Azam Neurmaya - Principal Photographer
Dean Sham - Principal Videographer

NEUR MAYA PHOTOGRAPHY
Owned by: Mayada Imagina Sdn Bhd
17-2 Jalan Rampai Niaga 5,
Rampai Business Park,
53300 Kuala Lumpur.
Contact: +6012-3130186 or +6017-3043907
NEUR Maya Official Website
Be with us in facebook

Please give us the details such as date, location and tentative program for quotation.


Friday, 19-Feb-2010 11:35 Email | Share | | Bookmark
Nurul & Hakim and Apperance in RS 10









Deco by Nas Great Idea. English deco held at Sheraton Subang and The Minang at PWTC.


Di kesempatan ini saya ingin mengutarakan tentang 'Tag Along'. Semalam masa TT di JB, sempat saya utara perkara ni. Artikel seumpana ini pernah saya berikan kepada pelajar yang menghadiri short course dan diemail kepada beberapa individu yg request untuk tag along.

I always welcome anybody yg nak tag along dengan saya. Namun begitu, tak semua dapat sy offer. Perlu diingati, im running the business. Sedikit slack boleh memberi kesan jangka panjang. Antara kriteria yang saya lihat ialah;

1. Attitude dan pembawakan diri. Kedua2 ini sangat penting sebagai jurugambar. Tak kira wedding event atau bukan wedding. Cara berjalan, sahsiah diri, professionalism, confident, cara bercakap, cara berdiri, cara makan, cara kamu pegang kamera, maturity etc. semuanya saya evaluate. Saya evaluate kerana jika anda bersama saya, you will carry my name. Your fault will be my fault. Your weakness will be my weakness. Saya tidak dapat mengajar secara direct on how you should behave step by step. Only by being with me ketika TT, keluar outing suka2 etc. saya kamu boleh duplicate cara pembawakan diri saya.

2. Chemistry and understanding: Jika kamu tidak ada chemistry dengan saya, agak susah utk bekerjasama. Gambar anda mungkin menarik, tetapi jika tidak anda chemistry, kombinasi kita tak menjadi. Pesanan, saya hanya membenarkan genuine photographer utk tag along. Org yg betul2 nak belajar.

3. Communication and terms: Term yg selalu saya gunakan seperti reading, ASA, stop, 5.6, 125, half blast etc. saya pakai 'buku lama'(padahal bukan buku lama pun, mmg semua photog kena guna istilah2 ni). Kalau saya cakap guna 125, jangan tanya saya "125 tu apa?'. Saya pernah terkena bila saya minta guna 125, si mamat tu ubah ASA dari 400 ke 125. under habis gambar. Untuk kamu biasa dengan saya, selalu TT, jumpa discus etc.Ini memudahkan tag along sebab kurang masalah komunikasi.

4. Knowledge and skil. Banyak knowledge tapi tak ada skil, slow dalam pengawalan kamera, bad composition, gambar yg tak ada meaning hanya merugikan masa saya.

5. Tak lembik. Untuk tag along mesti cepat, cergas dari segi fizikal dan minda. Saya tak suka orang yg tercengang2 tak pasti apa nak dibuat. Apatah lagi yg cepat penat.

6. Fokus. Focus on the task. Follow the instruction. bukan asyik dengan SMS dan telefon sini sana masa bekerja. Settle your personal problem before you start working. When you work, focus 120%.

Semua item ini selesai jika anda mempunyai passion dalam bidang ini. passion yang membuatkan anda ingin mencari ilmu dan pengetahuan, focus, lupa pada badan yang dah penat dan mempunyai chemistry dengan orang yg mempunyai passion yg sama dengan anda.

adios ..

Azam Neurmaya - Principal Photographer
Dean Sham - Principal Videographer

NEUR MAYA PHOTOGRAPHY
Owned by: Mayada Imagina Sdn Bhd
17-2 Jalan Rampai Niaga 5,
Rampai Business Park,
53300 Kuala Lumpur.
Contact: +6012-3130186 or +6017-3043907
NEUR Maya Official Website
Be with us in facebook

Please give us the details such as date, location and tentative program for quotation.


Tuesday, 16-Feb-2010 07:28 Email | Share | | Bookmark
Appearance in Ratu Sehari 10th Edition - Release 2: Freda




Alhamdullilah the registration day for executive Diploma in Creative Photography and Digital Imaging run smoothly at MZR Studio. This week expected the first class to be kicked off.



Azam Neurmaya - Principal Photographer
Dean Sham - Principal Videographer

NEUR MAYA PHOTOGRAPHY
Owned by: Mayada Imagina Sdn Bhd
17-2 Jalan Rampai Niaga 5,
Rampai Business Park,
53300 Kuala Lumpur.
Contact: +6012-3130186 or +6017-3043907
NEUR Maya Official Website
Be with us in facebook

Please give us the details such as date, location and tentative program for quotation.


Saturday, 6-Feb-2010 19:32 Email | Share | | Bookmark
Kak Yom's Family @ Kajang



We are very sorry if there is some late replies from us regarding any matters. Lately we are having a lot of meetings that requires us to be out from office, always on to road otw to somewhere. You know, KL, jam and all those headache..

For the first batch of Executive Diploma In Creative Photography and Digital Imaging from UTM Space, you should received an email by this week. The registration will be on 13th of February 2010 at Sorient Shah Alam and your first class by Mr Din Arshad(link) will be on 20th and 21st of February. My class will be in April. Congratulation from me. You are making the right choice.



Azam Neurmaya - Principal Photographer
Dean Sham - Principal Videographer

NEUR MAYA PHOTOGRAPHY
Owned by: Mayada Imagina Sdn Bhd
17-2 Jalan Rampai Niaga 5,
Rampai Business Park,
53300 Kuala Lumpur.
Contact: +6012-3130186 or +6017-3043907
NEUR Maya Official Website
Be with us in facebook

Please give us the details such as date, location and tentative program for quotation.


Thursday, 28-Jan-2010 12:57 Email | Share | | Bookmark
Appearance in Ratu Sehari 10th Edition - Release 1: Euro Moda






Location: Neur Maya Studio @ Wangsa Maju KL
Make up: Ian Sham
Model: Tiya & Ayu Chan

For bigger pic, feel free to buy latest Ratu Sehari. The most comprehensive wedding magazine in Malaysia.

I would like to take an opportunity to inform our prospective client that we will not send quotation if you just ask "how much the package is?" or worst by SMS . Every wedding are unique and we would like to hear your expectation, needs etc and, if possible do come to our studio to view our product.


Azam Neurmaya - Principal Photographer
Dean Sham - Principal Videographer

NEUR MAYA PHOTOGRAPHY
Owned by: Mayada Imagina Sdn Bhd
17-2 Jalan Rampai Niaga 5,
Rampai Business Park,
53300 Kuala Lumpur.
Contact: +6012-3130186 or +6017-3043907
NEUR Maya Official Website
Be with us in facebook


Please give us the details such as date, location and tentative program for quotation


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net