Professional Photographer and Multimedia Production

By: NEUR Maya Photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 9-Jun-2011 09:00 Email | Share | | Bookmark
More on Turkiy


Ephesus .


This is an ancient library.


Ephesus telah di duduki sejak 6000BC. 2nd largest city in the world during that period. Serve as a port and commercial city.


At Sea Light Hotel . Gemuk time ni sebab boleh makan kat cafetaria any time. bukan setakat breakfast.


Langit memang biru.


And the water also very2 clean and so cool. Nampak macam panas, tetapi angin dia sejuk sebab ocean sejuk. Tak percaya buka buku oceanography.




This is Pamukale. Gazetted as world heritage. Kat atas sekali ialah Hierapolis. Cleopatra used to bath here.


Riang ria.. those japs are so happening..



I got tones of images frm turkey. To be honest,this is just a random selection. bz.

Boleh dikatakan bumi Turki wujud sejak adanya manusia di muka bumi ini. Di daerah Izmir ini terdapat banyak sejarah yang terdapat dalam Al-Quran & bible. Anda boleh melawat rumah terakhir Maryam(virgin Mary), cave of seven sleeper(7 anak muda yang ingin menjaga akidah mereka lalu bersembunyi di dalam gua, mereka tertidur selama 309 tahun, refer surah Al-kahfi) dan pelbagai lagi.


Azam (Principal Photographer)

NEUR MAYA PHOTOGRAPHY/FLIPSIDE PRODUCTION
Mayada Imagina Sdn Bhd
17-2 Jalan Rampai Niaga 5,
Rampai Business Park,
53300 Kuala Lumpur.
Contact: +6012-3130186
Email : azam[at]neurmaya.com
NEUR Maya Official Website
Be with us in facebook
Wedding Price List ( Download )


Part Time Photography Education Program International Islamic University (Link)


Tuesday, 31-May-2011 03:41 Email | Share | | Bookmark
Turkiye 2011



Pemandangan universiti of Istanbul.



Kedai camera tetap menjadi tumpuan tak kira jua dimana aku berada.



Bendera yang terpampang portrait Mustafa Kamal Atarturk. Do not offend Mustafa Kamal when u r here. Bagi orang-orang Turki, Mustafa Kamal ialah pemimpin yang menyatukan Turki.



Penjual lampu near Bazaar Quater. Bazaar ni da bertapak sejak tahun 1461.



Kebab.. at 9AM in the morning.






Memang best cake kat sini.







"If the whole world was one country, Istanbul would be the capital" - Napoleon Bonaparte

Sebelum saya shoot wedding, sempat saya berjalan2 di Istanbul, Ephesus, pamukale/Hierapolis dan kusadasi . Saya akan upload gambar bila ada masa yg terluang.


Azam (Principal Photographer)

NEUR MAYA PHOTOGRAPHY/FLIPSIDE PRODUCTION
Mayada Imagina Sdn Bhd
17-2 Jalan Rampai Niaga 5,
Rampai Business Park,
53300 Kuala Lumpur.
Contact: +6012-3130186
Email : azam[at]neurmaya.com
NEUR Maya Official Website
Be with us in facebook
Wedding Price List ( Download )


Part Time Photography Education Program International Islamic University (Link)


Monday, 23-May-2011 18:10 Email | Share | | Bookmark
Sonia Datuk Seri Mohktar and YM Tengku Aaran


Majlis Khatam Quran


Majlis Akad Nikah at Majlis Wilayah


Majlis Sambut Menanti at Taman Duta


Bollywood Night at Dutchess


Dinner Reception at Istana Hotel

Azam (Principal Photographer)

NEUR MAYA PHOTOGRAPHY/FLIPSIDE PRODUCTION
Mayada Imagina Sdn Bhd
17-2 Jalan Rampai Niaga 5,
Rampai Business Park,
53300 Kuala Lumpur.
Contact: +6012-3130186
Email : azam[at]neurmaya.com
NEUR Maya Official Website
Be with us in facebook
Wedding Price List ( Download )


Part Time Photography Education Program International Islamic University (Link)


Monday, 16-May-2011 15:50 Email | Share | | Bookmark
Majlis Cukur Jambul - Siti Fatema Mohd Nurhairi









Salamz. Majlis ini diadakan di Alor Setar. Everybody knows about how Dato Rahmat and Datin Yasmin's hospitality. There r so humble and we feel at home. Really enjoy the shoot.

Azam (Principal Photographer)

NEUR MAYA PHOTOGRAPHY/FLIPSIDE PRODUCTION
Mayada Imagina Sdn Bhd
17-2 Jalan Rampai Niaga 5,
Rampai Business Park,
53300 Kuala Lumpur.
Contact: +6012-3130186
Email : azam[at]neurmaya.com
NEUR Maya Official Website
Be with us in facebook
Wedding Price List ( Download )


Part Time Photography Education Program International Islamic University (Link)


Friday, 13-May-2011 16:50 Email | Share | | Bookmark
April ..



Saya kurang berkomunikasi pada bulan ini. Atas ketentuan Ilahi, 20 tahun selepas pemergian abah, ibu saya pergi buat selama-lamanya pada tanggal 28 Mac 2011 jam 2.40PM di samping anak-anaknya. I know I shud update you on this but I just cant find the right word to start.

Jasa ibu memang tak terbalas. Ibu sayalah yang banyak menjadikan saya sekarang. Atas keputusan dia lah pada masa dahulu yang menjadikan saya pensyarah computer science di UTM selama 10 tahun(resigned) dan atas hadiah SLR Canon T60 pada 1991 yang membolehkan saya hidup as professional photographer pada hari ini. Mak berusaha untuk create a very good starting point untuk anak-anaknya.

Arwah emak dan abah mempunyai sifat yang seakan-akan sama. Masing-masing gigih bekerja dan bertanggungjawab, seek knowledge and righteous dan suka menolong orang. They are very good in their own field. Mereka tak banyak cakap dalam mendidik anak kerana sifat2 positif mereka telah masuk dalam jiwa/habit anak2. They just throw something for you to think. For us, hard work is normal, discipline is normal and reading is not consider as hobby, it is just like you eat and drink. I can talk til next year about my mother, about her cook and her strange philosophy. The point is, im really lucky and i owe them alot.

Sebagai seorang anak, masa mereka masih ada lah kita buatkan mereka happy. Bukan masa mereka sudah tiada. Pesan saya kepada anda, jika ada kelapangan, jenguk2 lah ibubapa anda di kampung semasa mereka masih ada. Doa mereka berkat. Kepada yang ibubapa telah meninggal dunia, all you need is to define your value so when come to cabaran akhir zaman ini, anda dah tahu keputusan yang harus anda ambil. So do good things in your life and they will receive pahala dan doa dari anak yang soleh. If you think your parent didnt do enough, forgive them, believe me they have done their best.

Terima kasih kepada yang mengucapkan takziah kepada saya. Tak semua yg sempat saya balas esp yg menggunakan SMS.

Gambar di sebelah kiri ibu saya diambil pada akhir April. Saya ke Turki untuk cover wedding di sana. If i got time, i will put the pic.

- Azam-


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net